SERVICII

questions

Echipa noastră oferă servicii de traduceri specializate în domenii de interes diverse (economic, juridic, beletristic, tehnic, medical etc.), dar şi servicii de corectură, interpretariat, transcriere material audio şi subtitrare film.

Verba Expert Traduceri a realizat traduceri variate, în şi din diferite limbi străine: engleză, germană, franceză, spaniolă, rusă, italiană, japoneză, chineză, portugheză, norvegiană, daneză, suedeză, finlandeză, olandeză, arabă, ebraică, ucraineană, poloneză, cehă, maghiară, croată, turcă, română, bulgară.

TRADUCERI GENERALE

Traducerea unui document dintr-o limbă în alta reprezintă transpunerea cât mai fidelă a mesajului exprimat în limba ce constituie sursa pentru traducere în limba ce reprezintă ţinta de traducere.

Verba Expert Traduceri oferă servicii complete de comunicare din care fac parte traducerile scrise din şi limbi străine de circulaţie şi rare, în numeroase domenii de expertiză printre care se numără: traducerile comerciale, literare, medicale, juridice, financiare, tehnice, traduceri din domeniul resurselor umane şi al publicităţii, traduceri tehnice, şi altele.

Fiecare traducere specializată este preluată de un traducător ce are pregătirea şi experienţa de lucru corespunzătoare.

LEGALIZARE DOCUMENTE

Echipa Verba Traduceri realizează şi legalizarea documentelor traduse.

CORECTURĂ TEXT

Pentru a asigura calitatea traducerilor realizate de membrii echipei Verba Expert, textele traduse vor fi verificate de către un revizor competent. Acest serviciu este inclus în preţul oferit.

TRADUCERI PERSONALIZATE

Traducerile administrative se referă la traducerea textelor uzuale folosite în afaceri şi în organizaţii sau instituţii publice. Fidelitatea realizării traducerii are o importanţă crucială în păstrarea nealterată a sensului textului sursă.

Traducerile comerciale sau de afaceri acoperă orice tip de document folosit în lumea afacerilor, precum: corespondenţa, conturi de companie, documentaţie de licitaţie, rapoarte, contracte de orice fel, facturi, acte constitutive ale societăţii şi certificate de la registrul comerţului, documente de transport etc. Traducerile comerciale pot fi realizate doar de traducători specializaţi ce au cunoştinte terminologice din domeniul de afaceri.

Termenul de traduceri economice se foloseşte pentru traducerea documentelor din domeniul economic general şi textele sunt mult mai specializate decât cele comerciale sau de afaceri.

Traducerile financiare se referă la traducerea textelor din domeniul bancar – spre exemplu, administrarea fondurilor de investiţii, asigurări, bursa de valori, politici şi proceduri bancare, analize de dosare de creditare, rapoarte de audit, bilanţuri contabile şi planuri de conturi, poliţe de asigurări, proiecte de finanţare, politici de resurse umane, regulamente de ordine internă şi manuale pentru angajaţi, planuri de investiţii, rapoarte anuale.

Traducerea generală este cea mai simplă dintre toate tipurile de traduceri. Limbajul utilizat nu este la un nivel de dificultate ridicat, şi nu se folosesc termeni specifici sau tehnici.

Traducerile juridice se referă la traducerea textelor de natură juridică, precum: somaţii, notificări, procuri notariale, hotărâri judecătoreşti, titluri executorii, atestate, autorizaţii, contracte civile şi comerciale, acte de cesiune, texte legislative etc. Majoritatea firmelor de traduceri folosesc traducători strict specializaţi pentru acest domeniu.

Traducerea lucrărilor literare este considerată de mulţi una dintre formele cele mai avansate de traducere deoarece implică mult mai mult decât simpla traducere a textului. Iată câteva tipuri de documente ce pot implica traduceri literare: antologii de texte din literatura universală, poezie, proză, teatru, citate etc.

Traducerile textelor din domeniul medical includ: manuale pentru echipamentele medicale, cărţi de medicina, retete, diagnostice, prospecte etc.

Detalii

Acest tip de traduceri include anumite subdomenii tehnice, precum: IT, producţie, construcţii, inginerie, traducerea manualelor, a ghidurilor de utilizare etc. Ca şi în cazul traducerilor juridice şi medicale, aceste traduceri au un cost mai ridicat, fiind necesar un traducător specialist care să fie familiarizat cu terminologia caracteristică acestui domeniu.

SUBTITRARE FILM

Echipa noastră oferă şi servicii de subtitrare film pentru toate tipurile de înregistrări video şi prezentări. Puteţi să ne trimiteţi materialul pentru care aveţi nevoie de subtitrare pe adresa office@verbaexpert.ro sau să ne contactaţi telefonic pentru a primi toate detaliile necesare cu privire la transferul online al materialului în cauză. În general, traducătorii şi revizorii de text implicaţi în proiectele de realizare a subtitrării sunt vorbitori nativi ai limbii în cauză.

computer

După ce traducătorul şi revizorul au finalizat corectura traducerii, echipa tehnică va definitiva introducerea subtitrării în formatul adecvat; apoi veţi fi anunţat de către un membru al echipei Verba Expert că urmează să primiţi înregistrarea video cu subtitrarea corespunzătoare.

TRANSCRIERE MATERIAL AUDIO
meeting

Transcrierile sunt realizate de două persoane, pentru a ne asigura astfel că lucrarea finală este de cea mai înaltă calitate. O persoană va transcrie textul (redactează materialul înregistrat) iar cealaltă persoană corectează transcrierea înainte ca aceasta să fie trimisă la client.

Majoritatea proiectelor noastre sunt transcrieri de interviuri, emisiuni radio, discuţii din cadrul focus-grupuri, conferinţe, întâlniri. Toate proiectele sunt confidenţiale. Materialul sursă poate fi trimis prin e-mail (office@verbaexpert.ro).

Toate materialele audio sunt diferite din punct de vedere al calităţii înregistrării şi de aceea preţul final poate varia. Printre factorii care influenţează preţul se numără: calitatea audio, numărul de participanţi care vorbesc, limba utilizată, terminologia utilizată, zgomote de fond, termenul limită. Vă rugăm să ne contactaţi şi să ne oferiţi mai multe detalii despre proiectul dumneavoastră şi despre nevoile dumneavoastră, vom reveni cu o ofertă de preţ cât de curând posibil.

Detalii

Vreți să aflați mai multe despre noi şi serviciile noastre?

Contact